vrijdag 16 juli 2010

Dag 9: Olympic NP - Lake Crescent

Muildierherten

Naast het witstaarthert is het muildierhert een soort die je veel tegenkomt. Ze zijn nauw verwant aan het witstaarthert. Meest in het oog lopende verschil is het zwarte staartje. Beide soorten zijn we veel tegengekomen tijdens de vakantie. Vaak stonden ze gewoon langs de weg. In de buurt van het bezoekerscentrum aan het eind van de weg hebben we een korte wandeling gedaan. Vanwege de sneeuw was er ook hier veel afgesloten. Tijdens de wandeling hebben we een heleboel herten gezien. Het was wel duidelijk dat ze aan mensen gewend waren want ze waren niet schuw en kwamen erg dichtbij.

051 Hurricane Ridge met hert053 Hurricane Ridge met hert068 Hurricane Ridge met hert069 Hurricane Ridge met hert082 Hurricane Ridge met hertMuildierherten


Lake Crescent

Bij Lake Crescent loopt US 101 een stukje door het park. We hebben hier de Moments in Time Nature trail gelopen. Deels langs het meer en deels door een donker bos.

085 Lake crescent moments in time nature trailLake Crescent

090 Lake crescent moments in time nature trail101 Lake crescent moments in time nature trail104 Lake crescent moments in time nature trail Moments in Time Nature Trail

Ook hier weer een hert tussen de bomen. Deze wandeling was een voorproefje van wat we de volgende dag zouden zien in het Hoh Rain Forest en het Quinault Rain Forest.Na deze wandeling zijn we doorgereden naar het dorpje Forks voor de overnachting. Dit dorp scoort hoog op de lijst van meest treurige dorpjes die we hebben gezien in Amerika. Winkelpanden die al jaren leeg lijken te staan en derderangs restaurantjes zoals je ze soms in films over arme mensen ziet. Juist op deze plek spelen de populaire Twilight-saga films zich af. De bewoners doen hun best om een graantje mee te pikken van het succes van de films. In de hoofdstraat hebben diverse winkels een Twilight etalage ingericht.

Forks is echter een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het Hoh Rain Forest. Dat is vanuit Forks maar een klein eindje rijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten