vrijdag 9 juli 2010

Dag 2: Glacier National Park (deel 2)

Bezoekerscentrum St Mary

We hebben alvast een kort bezoek gebracht aan het bezoekerscentrum St Mary.


In de buurt van bezoekerscentrum St Mary


Bij het bezoekerscentrum had een visarendkoppel een nest gebouwd op een paal op de eerste foto hieronder zijn de jongen duidelijk zichtbaar.

Visarenden


Na nog een paar foto's te hebben gemaakt vanaf de parkeerplaats zijn we doorgereden naar het volgende deel van het park, het Many Glaciers deel.
Richardson's grondeekhoorn

In de Verenigde Staten kom je eekhoorns in vele soorten en maten tegen. Over het algemeen zijn ze kleiner dan de eekhoorn die we in de Nederlandse bossen tegenkomen. Op de foto een Richardson's grondeekhoorn. Dit is een relatief grote soort die verwant is aan de marmotten die ook in dit gebied voorkomen.

Richardson's grondeekhoorn


Swiftcurrent Lake

Het Swiftcurrent Lake ligt in het Many Glaciers deel van het park. Dat is in het noordoosten in de buurt van de Canadese grens.

032 Swiftcurrent Lake Swiftcurrent Lake

Bij het Swiftcurrent Lake staat een groot hotel en vanaf de parkeerplaats van dat hotel zijn diverse wandelingen uitgezet. De stroomversnelling hieronder is op de plek waar water uit het meer stroomt in de richting van een volgend meer, Lake Sherburne.

036Waterval bij Swiftcurrent Lake Waterval bij Swiftcurrent Lake

Wandeling bij Swiftcurrent Lake


Waterton Lakes National Park

Na het bezoek aan het Swiftcurrent Lake zijn we doorgereden naar ons hotel in Waterton Park in het Canadese deel van het park. De grensovergang stelde zoals gewoonlijk tussen de USA en Canada weinig voor. Het navigatiesysteem liet ons in Canada een beetje in de steek. Voor de ingang van een camping meldde de stem dat we op de plaats van bestemming waren. We hadden toch echt een hotel geboekt. Dat bleek ergens anders in het dorpje te liggen. 
En daarmee zat de eerste dag van de rondreis erop. Naast het hotel was een restaurant waar we 's avonds op het terras hebben gegeten met uitzicht op het Upper Waterton Lake en de nodige herten die op het grasveld liepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten