zaterdag 10 juli 2010

Dag 3: Waterton Lakes National Park (deel 3)

Upper Waterton Lake


Het Upper Waterton Lake is een langgerekt meer van noord naar zuid. Het noordelijke deel ligt in het Canadese Waterton Lakes NP, het zuidelijke deel in het Amerikaanse Glacier NP. Je kunt hier boottochten doen vanaf het Canadese deel met een korte stop aan het Amerikaanse uiteinde van het meer.

Excursieboot


Upper Waterton LakeAmerikaanse zeearend

Tijdens onze tocht over het Upper Waterton Lake zagen we al vrij snel een Amerikaanse zeearend in een boom zitten. Deze vogels komen niet alleen aan zee voor. Ook bij meren in het binnenland kun je deze vogel aantreffen. Een aantal jaren geleden was deze vogel ernstig bedreigd. Inmiddels is er weer een stabiele populatie ontstaan. De foto's zijn door de grote afstand, het bewegen van de boot en het niet stilzitten van de vogels nogal matig. De zeearend is wel duidelijk herkenbaar.

 Foto van wikipedia

Amerikaanse zeearendGrens Canada - USA

De grens tussen Canada en de Verenigde Staten loopt dwars door het meer. De grens is goed te herkennen. Er staan grenspalen bij het water en er is een strook waar alle bomen zijn weggehaald.

064 Grens Canada USA065 Grens Canada USAGrens Canada - USA


Grenspost aan Amerikaanse kant

Aan het eind van het meer mochten we even van de boot af. Naast een paar ruimtes met informatie over het gebied en het ontstaan van dit International Peace Park is hier een douanepost van de Verenigde Staten gevestigd. Zodra een boot aanmeert komen er twee douaniers naar buiten en die gaan bij een klein houten tafeltje staan. De douanepost staat bij het beginpunt van zeer lange wandelingen over Amerikaans grondgebied. Het kost je zeker enkele dagen om weer bij een weg uit te komen en de bewoonde wereld te bereiken. Wij hebben geen gebruik gemaakt van deze optie.

062 Upper Waterton LakeGrenspost USAWestern Tiger Swallowtail

Voor deze grote vlinder uit de familie van de pages heb ik geen Nederlandse naam kunnen vinden. Deze grote vlinder zie je in het noordwesten van Amerika overal vliegen. Zeldzaam is deze vlinder zeker niet.

Naast deze mooie vlinders zaten er aan de oever van het meer duizenden vervelende muggen. We zijn daar helemaal lek gestoken.

Western Tiger Swallowtail

Geen opmerkingen:

Een reactie posten