zondag 18 juli 2010

Dag 11: Mount Rainier NP - Reflection Lake

Erythronium montanum

Erythronium montanum is een leliesoort die groeit in het westen van de Verenigde Staten en Canada. In het voorjaar, zodra de sneeuw verdwenen is, bloeit de plant volop in de Cascades en Olympic Mountains. De grote witte bloemen met hun sierlijke, teruggeslagen kroonbladeren en het diepgele gekleurd hart doen denken aan die van de narcis.

Erythronium montanum

De vogel is weer een roodborstlijster. De wat lichtere kleur oranje betekent waarschijnlijk dat het nog een jonge vogel is.
 
 Roodborstlijster


Stellers gaai

Op de foto hieronder een stellers gaai. Een prachtige veelvoorkomende vogel die we al een paar keer eerder hadden gezien. Deze liet zich mooi op de foto zetten.

 Stellers gaai


Canadese taigagaai

Deze vrij kleine vogel is een lid van de familie van de kraaiachtigen, waartoe ook de gaaien behoren. De vogel komt in Noord-Amerika voor en dan vooral in de noordelijke streken. Net als hun familieleden slaan deze gaaien voedsel op.

Canadese taigagaaiReflection Lake

De foto's laten duidelijk zien hoe dit meer aan zijn naam komt. Ook hier weer Mount Rainier op de achtergrond.

043 Reflection Lake052 Reflection LakeReflection Lake


Vlinder

De vlinder is waarschijnlijk een Polygonia oreas. Een dagvlinder uit de familie waartoe ook de vossen behoren. Deze familie bevat veel soorten die vaak nogal op elkaar lijken. Bij de meeste soorten zit er aan de buitenkant een donkere rand. Bij deze soort is dat een veel lichter gekleurde rand. Deze vlinder komt voor in het westen van Noord-Amerika.Bij vrijwel elk uitzichtpunt in het park vormt de top van de vulkaan het uitzicht.Hieronder een uitzichtpunt in de buurt van Box Canyon.

057 UitzichtpuntMount Rainier


Box Canyon

Box Canyon is een smalle 100 m diepe kloof uitgesleten door een zijtak van de Cowlitz River.

 Box Canyon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten