donderdag 22 juli 2010

Dag 15: Newberry National Volcanic Monument (2)

Paulina Peak

Via een smalle bochtige weg, grotendeels niet geasfalteerd kun je naar het hoogste punt van het Newberry National Monument rijden, de Paulina Peak.


 De weg naar Paulina Peak

Boven heb je uitzicht over de enorme caldera van deze grote vulkaan.

 Uitzicht vanaf de Paulina Peak

Het vreemde is dat de vulkaan eigenlijk nauwelijks herkenbaar is. Het is vooral de gestolde lava die je doet beseffen dat dit een vulkaan is.

Paulina Lake en East lake
Paulina Lake en East lake
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

De twee meren die je vanaf de top beneden ziet zijn het Paulina Lake (links) en het East Lake (rechts). Ook is duidelijk een scherp begrensd stuk te zien met gestolde lava.

 Mount Bachelor en de Three Sisters


Uitzicht op Mount Bachelor (links) en de Three Sisters. Bij de Middle Sister is nog een klein piekje te zien, Little Brother.
De weg naar Paulina Peak loopt helemaal door tot de top op 2434 m hoogte. Aan het eind van de weg kun je via een paar rotsen nog maar een paar meter omhoog lopen.


Paulina Peak Paulina Peak

Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Indian Paintbrush en Penstemon

De rode bloemen op de eerste foto worden Indian Paintbrush genoemd. De paarse bloemetjes op beide foto´s zijn van het geslacht penstemon, in het Nederlands ook wel schildpadbloem.
Op de tweede lijkt het bijna op een aangelegd rotstuintje.

 Bloemen op Paulina Peak

Paulina Falls

Nadat we de Paulina Peak verlaten hadden zijn we bij de vlakbij gelegen Paulina Falls gaan kijken. Via een smal pad door het bos kom je bij deze waterval, die uit twee delen bestaat.

  Bospad

Op de foto is het linker deel te zien. Achter de bomen rechts op de foto zit het andere deel.

Paulina Falls
Paulina Falls
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Hieronder nog een paar foto's van deze waterval.

Paulina FallsPaulina Falls
Paulina Falls
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

En tot slot twee foto's vanaf de bovenkant van de waterval.Crater Lake NP

Het was al vrij laat toen we aankwamen bij het Crater Lake NP. We hadden een overnachting gepland in het park en om bij de cabin te komen moesten we al een stuk van de weg langs het meer rijden. Van het meer hebben we nog niet veel gezien. Wel alvast een paar foto's gemaakt.

Crater Lake NP
Crater Lake NP
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Bij het Crater Lake, en in het bijzonder bij het Mazama Village complex werden we welkom geheten door miljoenen muggen die ons helemaal lek hebben gestoken. Gelukkig konden we bij de kampwinkel nog een anti-muggen-middeltje kopen.

We hebben gegeten in het Annie Creek restaurant. Omdat het al half negen was geweest konden we alleen nog maar het buffet kiezen. Het was wel weer een bijzondere ervaring, al dat eten dat al uren lang was opgewarmd. Nooit geweten dat een kip zo taai kan worden.

 Avond bij Crater Lake NP

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen