dinsdag 27 juli 2010

Dag 20: Avenue of the Giants (2)

Founder's Grove

De boom hieronder is Founder's Tree. Deze boom is bijna 106 m hoog en behoort daarmee tot de hoogste bomen ter wereld. De omtrek van 12 m en de diameter van iets minder dan 4 m zijn relatief klein voor zo'n hoge boom.

038 Founders Grove  met Dyerville Giant Founders Tree

Op de volgende foto is een holle boom te zien.

040 Founders Grove  met Dyerville GiantHolle boom

En nog een paar foto's uit dit gedeelte van de Avenue of the Giants.

 Founder's Grove


Dyerville Giant

Met ruim 112 meter was Dyerville Giant de hoogste boom in dit gebied, maar in 1991 is hij omgewaaid.

052 Founders Grove  met Dyerville GiantDyerville Giant


Tot slot nog twee laatste foto's van ons bezoek aan de Avenue of the Giants. Een boom met een vergroeiing en de onderkant van een omgewaaide boom.

 Avenue of the Giants


One-log House

Dit huis heeft men in 1946 gebouwd in een boom die 2500 jaar oud was. Er zit een keukentje, slaapkamer en woonkamertje in de stam. Bij het uithollen van de stam kwam genoeg hout vrij om een huis met vijf slaapkamers te bouwen. Gelukkig is de tijd voorbij dat men deze eeuwenoude bomen kon omhakken voor dit soort flauwekul.

062 One log houseOne-log House


California State Route 1

Bij Leggett hebben we de US 101 verlaten om via de California State Route 1 naar de kust te rijden. De weg gaat door een sequoiawoud en via steile hellingen en veel bochten kwam de kust steeds dichterbij. Grote snelheden kun je hier niet bereiken en het kostte dus nogal wat tijd om deze route te rijden. Bij Rockport kom je bij de kust. De foto's hieronder zijn bij Westport gemaakt.

064 Kust ten noorden van Fort Bragg

Kust ten noorden van Fort Bragg

Even ten noorden van Fort Bragg wordt de weg volledig overdekt door de takken van de bomen langs de weg.Het was al vrij laat toen we bij het hotel in Fort Bragg aankwamen. Na een opfrisbeurt zijn we gaan eten in het restaurant dat bij het hotel zat. In Fort Bragg hadden we de laatste overnachting voordat we bij onze eindbestemming, San Francisco aankwamen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten