zaterdag 24 juli 2010

Dag 17: Redwood NP - de kuststrook

Howland Hill Road

De weg die naar Stout Grove leidt slingert op een prachtige manier door de sequoiabossen. Hier zijn we op weg naar de kust.

048 Howland Hill RoadHowland Hill Road


Redwood NP - de kuststrook

Het Redwood NP is natuurlijk vooral bekend vanwege de sequoia's, maar er hoort ook een lange kuststrook bij het park. Maar zoals zo vaak was het in een smalle kuststrook weer mistig. Van het mooie uitzicht bleef dus niet zoveel over.
De mistige kuststrook


Op onderstaand ansichtkaartje is te zien dat de kust er in de zon heel wat vrolijker uitziet. De zomer van 2010 was ongewoon koel en mistig langs de kust in het Noordwesten van Amerika. Zodra je een klein eindje het binnenland inging was de mist verdwenen en was het prachtig weer.Hieronder een paar foto's gemaakt bij Wilson Creek. Na Wilson Creek loopt de weg wat verder van de kust. De rest van de dag hadden we weer prachtig zonnig weer.

060 Kust bij Wilson Creek061 Kust bij Wilson Creek Wilson Creek Beach

Slaapmutsje

Het slaapmutsje is een plant die van nature in het westen van de Verenigde Staten voorkomt. Vaak langs de weg. In Nederland is de plant ingevoerd als sierplant maar inmiddels komt de plant ook hier en daar in het wild voor. De plant heet slaapmutsje omdat de bloemen 's avonds dichtgaan. In Amerika heet dit een California Poppy.

SlaapmutsjeTour Thru Tree

De sequoia’s worden zo dik dat je er tunneltjes uit kunt hakken waar auto's doorheen kunnen. In Amerika doet men alles voor geld, dus er werden heel wat van die tunneltjes uitgehakt. Tegen betaling mag je er doorheen rijden. Om de gezondheid van de bomen maakte men zich weinig zorgen. Tegenwoordig is het niet meer toegestaan om dit soort attracties te creëren. Alleen de al bestaande tunneltjes mogen nog worden gebruikt. Deze boom bij Klamath is daar een voorbeeld van. Het is overigens niet zo dat de bomen meteen afsterven na het hakken van een tunnel. Deze boom heeft zelfs een brand overleefd. Bovendien zullen de uitbaters van de attractie er alles aan doen om de boom zo lang mogelijk in leven te houden. Op de lange termijn is het echter niet goed voor de boom.

De wat vreemd gespelde naam moet voorkomen dat er juridische strijd ontstaat met de eigenaren van de andere bomen waar je doorheen mag rijden.


066 Auto door boom Tour Thru Tree

Big Tree

Big Tree is een boom die vlakbij de hoofdweg staat, net ten noorden van het Prairie Creek Visitor Center. Er zijn hier een paar korte wandelroutes uitgezet.

Bij het begin van een wandelroute staat vaak een waarschuwing voor beren. Dit was de eerste keer, dat er ook nadrukkelijk werd gewaarschuwd voor poema's. Op deze plek hebben we echter geen beren en poema's gezien. Daar was het waarschijnlijk ook te druk voor. Er was een vrij grote parkeerplaats en er liepen veel mensen rond.

 Beer en poema bord

De hoogte van Big Tree is met 87 meter niet uitzonderlijk. De omtrek van bijna 21 meter en de doorsnede van ruim 7 meter is dat wel. Geschat wordt dat de boom ongeveer 1500 jaar oud is.

079 Big TreeBig Tree

Hieronder nog een paar impressies van de wandeling bij Big Tree.


086 Wandeling bij Big Tree089 Wandeling bij Big Tree090 Wandeling bij Big TreeBig Tree trail

Stellers gaaien

In de bomen bij Big Tree troffen we ook weer een aantal Stellers gaaien aan.

091 Vogels bij Big Tree093 Vogels bij Big Tree Stellers gaaien

2 opmerkingen:

 1. Hallo, ik ben een leerling in havo 3 en zoek mooie foto's voor mijn aardrijkskunde werkstuk, zou ik wat afbeeldingen mogen gebruiken (natuurlijk geef ik aan dat het van u komt)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste leerling van 3 havo,
   Omdat ik niet zo vaak kijk of er reacties zijn op de oudere reisblogs, heb ik jouw reactie nu pas opgemerkt.
   Excuses daarvoor.
   Mocht je er nog wat aan hebben, je mag de foto's gebruiken in je werkstuk met naamsvermelding en de naam van de blog.

   Met vriendelijke groet
   Gé Nielissen

   Verwijderen