zondag 18 juli 2010

Dag 11: Mount Rainier NP - Paradise

Mount Rainier National Park


Mount Rainier is een vulkaan die ongeveer 87 kilometer ten zuidoosten van Seattle ligt. Met 4392 m is het de hoogste top van de Cascade Range en ook de hoogste bergtop van de staat Washington. De meest recente uitbarstingen van de vulkaan waren in de negentiende eeuw. Verontrustend is dat in gebieden die in het verleden te maken hebben gehad met vulkanische modderstromen nu veel mensen wonen. Het gebied rond de vulkaan werd al in 1899 uitgeroepen tot nationaal park.

Hieronder een replica van een postzegel uit 1934.

Postzegel


Hieronder twee afbeeldingen van de ingang van het park. Eerst op een ansichtkaartje in getekende vorm, daarna de ingang zoals die er nu uitziet. Omdat we er op een zondag waren was het erg druk in het park. We waren vrij vroeg en zijn daarom zonder al te veel tussenstops doorgereden naar het bezoekerscentrum in het Paradise gedeelte van het park. Langs de weg stond een aantal keren aangegeven dat de parkeerplaats snel helemaal vol raakt. We hadden geluk, er was nog plek langs de weg, niet op de parkeerplaats zelf maar wel vlakbij. Vanaf deze plaats beginnen ook een aantal wandelroutes.


 Ingang van het park


Christine Falls

Een van de vele watervallen in het park. Deze is eenvoudig te bereiken omdat de weg er overheen loopt en er een parkeerplaats is aangelegd.

 004 Christine Falls Christine Falls

Een eindje verderop was een uitzichtpunt en er stond een bord met het verzoek om de beesten zoveel mogelijk met rust te laten.Door de grote drukte in het park hebben we nauwelijks beesten gezien. De opbrengst bleef beperkt tot een aantal vogels en vlinders.

011 Uitzichtpunt Uitzichtpunt


Sneeuw en ijs

De wandeling die we gepland hadden bij Paradise bleek door de grote hoeveelheden sneeuw en ijs nauwelijks te volgen. Het bord hieronder geeft aan dat we bij een pad waren. Dat pad was echter niet te zien.


 Op het pad blijven?

We hebben het een stukje geprobeerd maar al vrij snel hadden we geen idee hoe we verder moesten.

 Rechtdoor? Rechtsaf?

We hebben daarom een paar korte stukjes gedaan die redelijk te doen waren. Elk pad bleek na een tijdje te eindigen is de sneeuw en ijs massa's.
 
017 Paradise uitzicht en wandeling Mount Rainier

De foto hierboven is gemaakt op een plek waar we geen idee hadden in welke richting het wandelpad verder liep. Tot dat moment zagen we na een stuk met sneeuw steeds weer iets dat op een wandelpad leek. Hier is dat niet meer het geval.


Paradise bezoekerscentrum

Hieronder is het bezoekerscentrum te zien. Een mooi vrij nieuw gebouw met veel informatie over het park. We hebben hier ook geluncht. In de nationale parken is dat altijd een avontuur op zichzelf. We hadden er al niet teveel van verwacht, maar we hadden niet gedacht dat je appeltaart zo vies kon maken.

 015 Paradise uitzicht en wandeling019 Paradise uitzicht en wandelingBij bezoekerscentrum Paradise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten