woensdag 21 juli 2010

Dag 14: Kust Oregon

Cape Meares

Vanuit Portland zijn we naar de kust gereden om vervolgens langs de kust af te zakken tot het stadje Florence. Onze eerste stopplaats was bij Cape Meares. Tussen Portland en de kust hadden we prachtig weer, maar een smalle kuststrook had last van mist en laaghangende bewolking. Pas later op de dag zou het beter worden.

002 Cape Meares003 Cape Meares Kust bij Cape MearesCape Meares vuurtoren

De vuurtoren kon je bezoeken. Er zat een klein souvenirwinkeltje in en in de ruimte daarachter vertelde de eigenaar over de geschiedenis van de vuurtoren. Afgelopen winter had iemand de ruiten van de vuurtoren kapotgeschoten. Je kon daarom niet naar boven. De ruiten waren volgens de eigenaar moeilijk te vervangen omdat ze in de negentiende eeuw in Parijs waren gemaakt.

 Cape Meares vuurtoren

De roodborstlijster was ook op deze plek aanwezig.

 RoodborstlijsterOctopus Tree

Vlakbij de vuurtoren stond een bijzondere sitkaspar. Vanaf de parkeerplaats verwijzen bordjes naar de spar. Deze boom met een heleboel vertakkingen heeft de naam Octopus Tree gekregen.

012 Octopus tree Octopus Tree


Californische meeuw

Bij een viewpoint ten zuiden van Pacific City, Oregon zat deze Californische meeuw. Een soort die langs de volledige westkust voorkomt. Deze grote meeuw zul je zelden in het binnenland aantreffen.

 Californische meeuw

 Uitzicht bij viewpoint

Hieronder een paar foto's van de kust van Oregon. De eerste is gemaakt ten zuiden van het lelijke stadje Lincoln bij Siletz Bay. De US 101 wordt vaak omschreven als een prachtige kustroute. Tot op zekere hoogte is dat waar. Er zitten echter ook bijzonder lelijke stukken in. Met name de stukken door stadjes als Lincoln City en Newport zijn alles behalve mooi. Het is daar een erg drukke vierbaansweg met heel veel reclameborden en treurigstemmende gebouwen langs de weg.

020 Viewpoint kust Oregon Siletz Bay

De tweede foto is een stuk zuidelijker gemaakt bij Seal Rock.

027 bij Sealrock Seal RockZeehonden

Bij Seal Rock was inderdaad een plek waar een groepje zeehonden lag.

022 SealrockZeehonden

Cape Perpetua

Het hoogste punt bij de kust van Oregon is de 244 m hoge Cape Perpetua. Beneden aan de hoofdweg is een parkeerplaats met een kiosk. Je kunt vanaf hier een 5 km lange wandeling doen naar de top of gewoon snel met de auto naar de top. Omdat het al halverwege de middag was en we nog naar de Sea Lion Caves wilden hebben we voor de snelle optie gekozen. Vanaf de top schijn je bij helder weer wel 100 km ver kunnen kijken. Dat heldere weer hadden we echter niet en dan valt het 'wonderschone uitzicht' dat de reisgids beloofde toch een beetje tegen.
Op het bord bij de kiosk stond dat ze vers fruit verkochten. Dat leek een goed idee. Maar helaas, fruit verkochten ze niet meer want 'daar vroeg nooit iemand naar'.

 Bij de kiosk
 Uitzicht vanaf de top

Geen opmerkingen:

Een reactie posten