vrijdag 9 juli 2010

Dag 2: Glacier National Park (deel 1)

De eerste drie dagen van ons verblijf in Amerika hebben we doorgebracht in het Glacier Waterton International Peace Park.

Het grootste deel van het park, het Glacier deel, ligt in de Verenigde Staten. Een kleiner deel, Waterton Lakes National Park ligt in Canada. De eerste dag zijn we vanuit Kalispell in de richting van het park gereden en hebben vervolgens de US 2 aan de zuidzijde van het park genomen van west naar oost.

003 hwy 2 US 2

Aan de oostzijde hebben we een kort bezoek gebracht aan het Two Medicine Lake en een stuk noordelijker het Swiftcurrent Lake bij Glacier.


Annual pass

Bij de ingang van het park bij St Mary hebben we de Annual Pass gekocht. Deze geeft een jaar lang toegang tot alle nationale parken. Zodra je meer dan 4 of 5 nationale parken bezoekt is dit voordeliger dan overal een los kaartje te kopen.
De annual pass kostte in 2010 $80,-.

Running Eagle Falls

Op de foto's hieronder de Running Eagle Falls. Deze waterval bestaat uit twee delen. Het smalle watervalletje aan de bovenkant heet de Upper Falls. De bredere onderkant, waar het water uit de berg lijkt te komen wordt Lower Falls genoemd. Aan het begin van de zomer is de watertoevoer via de Upper Falls zo groot dat de erachter liggende Lower Falls niet of nauwelijks te zien zijn. Aan het eind van de zomer staan de Upper Falls vaak droog. Kom je halverwege de zomer dan zie je dus zoiets als hieronder.
Op de tweede foto het uitzicht bij de watervallen. Het groene, bergachtige landschap met de vele snelstromende riviertjes is typerend voor dit deel van Montana. Wij noemen dat Bob Ross-landschappen, naar de landschapsschilder die dit soort landschappen in televisiecursussen schilderde. Schilderde hij een boom dan noemde hij dat een 'happy tree'.


006 Running Eagle Falls Running Eagle Falls


Two Medicine Lake

012 Two Medicine Lake016 bij het Two Medicine Lake Two Medicine Lake

Er waren veel wegwerkzaamheden in dit zuidoostelijke deel van het park. De hutjes waar je entree moest betalen waren gesloten. Aan het einde van de weg lag het mooie Two Medicine Lake.We zijn hier uiteindelijk maar kort gebleven. We zaten nog midden in de jetlag en we moesten nog een flink stuk rijden naar ons overnachtingadres in het Canadese deel van het park.

015 Two Medicine LakeTwo Medicine Lake

Geen opmerkingen:

Een reactie posten