zaterdag 24 juli 2010

Dag 17: Redwood NP - Het zuidelijke deel

Roosevelt Wapiti

In het Olympic National Park hadden we al een groep Roosevelt wapiti's gezien. Dat was een groep die voornamelijk uit vrouwtjes bestond. In het Redwood National Park kwamen we een groepje tegen met alleen maar mannetjes. Ze lagen verstopt in het hoge gras en af en toe ging er een rechtop staan. Hun enorme geweien staken boven het gras uit.

Roosevelt WapitiRoosevelt WapitiRoosevelt Wapiti Roosevelt Wapiti
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Beertje

In Redwood zitten veel beren en poema's die zich volgens de informatie maar zelden laten zien. Wij beschouwden dat meteen als een voorteken dat we wel een van deze beesten zouden zien. Dat gebeurde vlakbij het Prairie Creek Visitor Center aan de overkant van de weg bij de plaats waar de wapiti's zaten. Het was een klein beertje dus we moesten erg oppassen voor de moeder die in de buurt kon zijn. Die hebben we echter niet gezien.

 Pluizig bolletje


In eerste instantie was er niet veel meer te zien dan een pluizig bolletje in het gras. We dachten even dat het een vos of zoiets zou zijn. Het beest kwam echter steeds dichterbij om uiteindelijk vlak voor ons uit het gras te komen.

BeertjeBeertje Beertje
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Uiteindelijk holde hij naar links weg en verdween uit het zicht. Toen we wilden wegrijden zagen we de beer nog een keer aan de andere kant van de weg.

Beertje Beertje

Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

We hebben ook nog een filmpje gemaakt van de beer die uit het gras komt.Lady Bird Johnson Grove

Via de steile Bald Hills Road zijn we naar de Lady Bird Johnson Grove gereden. Dit stukje van het park heeft de naam van de voormalige presidentsvrouw gekregen vanwege haar aandacht voor de natuur. In het bijzonder dit deel van de Californische Redwoods vond ze erg mooi.

Lady Bird Johnson Grove Lady Bird Johnson GroveLady Bird Johnson Grove
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Bij aankomst stond er een ranger bij de parkeerplaats en die vertelde dat er de afgelopen dagen een paar keer een poema in dit gebied was gesignaleerd. Gelukkig zijn wij deze gevaarlijke kat niet tegengekomen.

Lady Bird Johnson GroveLady Bird Johnson GroveLady Bird Johnson GroveLady Bird Johnson GroveLady Bird Johnson Grove
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Met deze wandeling bij de Lady Bird Johnson Grove kwam er een eind aan ons bezoek aan het Redwood NP.

 Lady Bird Johnson Grove

Eureka

Het stadje Eureka in Californië doet in niets denken aan de euforische uitspraak van Archimedes nadat deze de naar hem vernoemde wet had ontdekt. Voor zo'n klein stadje liepen er opvallend veel daklozen en junks rond. Het kostte enige moeite om een acceptabel restaurant te vinden. We kwamen uiteindelijk in een derderangs pizzeria terecht. Toen we binnenkwamen en een table for two vroegen werd ons duidelijk gemaakt dat we gewoon ergens moesten gaan zitten en aan de bar bestellen. Wij dachten heel bescheiden te zijn door twee kleine pizza's te bestellen. Maar zelfs die waren erg groot.

 'Small' pizza

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen