zaterdag 10 juli 2010

Dag 3: Waterton Lakes National Park (deel 1)

Eekhoorns en herten in Waterton Park

Zoals op zoveel plaatsen in Amerika en Canada struikel je bijna over de eekhoorns. In grote aantallen kom je ze tegen zowel in de dorpen en steden als in de natuurgebieden.
Hieronder eerst een Richardson's grondeekhoorn en daarna twee goudmantelgrondeekhoorns.


Eekhoorns

In Waterton Park liepen ook een aantal muildierherten rond. Deze waren erg tam en bleven rustig dooreten als je er langs liep.

Muildierherten


Hieronder is het Prince of Wales hotel te zien dat aan het Waterton Lake ligt.

007 Waterton Lakes met hotel Prince of Wales hotel


Bear's hump

Vlakbij is ook het bezoekerscentrum en daarachter begint de pittige klim van de Bear's Hump trail. Het is geen lange wandeling, maar je gaat behoorlijk steil omhoog. Na ruim een half uur komt de beloning in de vorm van een prachtig uitzicht over het Upper Waterton Lake. Het is een populaire wandeling en het was dus al behoorlijk druk, de kans dat je de beer uit de naam tegenkomt is dan ook uiterst gering.

012 Uitzicht bij bears hump014 Uitzicht bij bears humpUpper Waterton Lake

Het eindpunt van de Bear's Hump trail was boven op de brede heuvel op de foto hieronder. Als je de foto uitvergroot zie je dat daar mensen staan.

Bear's Hump


Roodneksapspecht

Deze vogel is uit de familie van de spechten. Ze boren gaten in bomen en eten de sappen die dan vrijkomen en de insecten die op de sappen afkomen. Ze eten ook zaden en bessen.

Roodneksapspecht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten