maandag 26 juli 2010

Dag 19: McArthur Burney Falls

McArthur Burney Falls

Vanuit Lassen NP was het nog een eindje rijden naar het hotel in Redding. Maar omdat we door alle wegwerkzaamheden wat sneller door Lassen NP heen waren dan verwacht, hadden we nog tijd om een bezoek te brengen aan de McArthur Burney Falls in het gelijknamige State Park. Bij de ingang een opmerkelijke gebeurtenis. Men accepteerde geen creditcards. Dat was ons in Amerika nog niet eerder overkomen. Je moest contant betalen. Toevallig hadden we alleen nog maar wat kleingeld op zak en dat was te weinig. We kregen een envelop mee met het verzoek om het bedrag voor de toegang tot het park via de post op te sturen.

062 McArthur Burney Falls

McArthur Burney Falls

De waterval is het meest bijzondere punt van dit State Park. De waterval ligt meteen bij de ingang van het park. Je hebt daar een uitzichtpunt tegenover de waterval. Je kunt ook een wandeling doen naar beneden. Vanwege werkzaamheden aan het pad moest je een stuk omlopen. Via een bruggetje ging je over het riviertje dat zich een eindje verderop in de diepte stort.

076 Trail bij McArthur Burney Falls
McArthur Burney Falls trail

Na het bezoek aan deze waterval zijn we doorgereden naar Redding voor de overnachting. Na de relatief primitieve overnachting in Mineral hadden we hier weer eens een prima hotel met een erg vriendelijke mevrouw aan de balie. Ze hielp mee om een zoekgeraakte bril op te sporen die de volgende dag gewoon onder de stoel in de auto bleek te liggen.

063 McArthur Burney Falls077 Trail bij McArthur Burney Falls
McArthur Burney Falls

Op de parkeerplaats bij deze waterval zaten weer de nodige Stellers gaaien.

 Stellers Gaai

Geen opmerkingen:

Een reactie posten