donderdag 22 juli 2010

Dag 15: Proxy Falls

Proxy Falls

Dit was de dag met de langste route met veel interessante tussenstops. Vanuit Florence zijn we vroeg vertrokken en via weg 126 in oostelijke richting vertrokken. Na een paar uur rijden hebben we de afslag genomen naar weg OR 242, de Old McKenzie Highway. Dit is een lange erg mooie route met wisselende landschappen. Eerst ga je een heel stuk door de bossen en later zit je tussen de kale lavavelden en heb je uitzicht op diverse vulkanen uit de Cascade Range. Deze weg bleek na een jarenlange periode van werkzaamheden twee weken voor onze komst weer geopend te zijn.

 Beginpunt wandeling


Onze eerste stop langs deze weg was bij de Proxy Falls.

001 Trail naar Proxy Falls002 Trail naar Proxy FallsWandelpad

Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer een half uur lopen naar de watervallen. Je loopt door bossen en lavavelden.

003 Proxy Falls007 Proxy Falls Proxy Falls


Als je vanaf de parkeerplaats de Proxy Falls trail volgt tegen de klok in kom je eerst bij de Proxy Falls. De foto's hierboven zijn van dat deel. Een eindje verderop kom je bij de Upper Proxy Falls. De foto's daarvan staan hieronder.

012 Proxy Falls017 Proxy FallsUpper Proxy Falls


Als er een boom omvalt, laten ze deze liggen om de natuur zijn gang te laten gaan. Valt de boom over een wandelpad, dan wordt er een stuk uitgezaagd zodat het pad niet meer versperd wordt. In veel gevallen ligt het eruit gezaagde stuk dan langs het pad.

 Wandelpad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten