zaterdag 17 juli 2010

Dag 10: Olympic NP - Quinault Rain Forest

Boerenzwaluw

Tijdens een enigszins verlate lunch in een restaurant dat onder de National Park Service viel zaten er buiten een aantal boerenzwaluwen. Een vogeltje was duidelijk nog erg jong en werd gevoerd door de anderen. Grappig was dat het beestje wel al reageerde toen er een vlieg in de buurt kwam, maar nog niet in staat was om het insect te vangen en op te eten.


Jonge boerenzwaluw

Op de foto hierboven het jonge vogeltje met zijn hoofdje 180 graden gedraaid.


 Boerenzwaluwen


Quinault Rain forest

 Quinault Rain forest

Dit regenwoud ligt in het zuidwesten van het park. Het woud ligt in de vallei die is gevormd door de Quinault River. Het gebied wordt ook wel de Valley of the Rain Forest Giants genoemd. Van een groot aantal boomsoorten zijn in deze bossen de grootste exemplaren gevonden. Het Quinault forest heeft de grootste bomen ter wereld buiten Californië. Er valt 12 m regen per jaar en dat is ongeveer 15 maal zoveel als in Nederland. Maar toen wij er waren scheen de zon.Created with flickr slideshow.


Quinault Rain forest (9 foto's)

Als er een boom over een wandelpad valt wordt er gewoon een stuk uitgezaagd.

 Wandelpad

Op een dode boom groeiden enorme zwammen.

115 Quinault Rain Forest116 Quinault Rain ForestBoom met zwammen


Ashford

Vanaf het Quinault Rain Forest was het nog een flinke rit naar ons hotel in Ashford. Ashford ligt vlakbij een van de ingangen van het Mount Rainier National Park en was dus een mooi uitgangspunt voor het geplande bezoek aan dat park. Tijdens de rit had je op veel plaatsen al uitzicht op de enorme vulkaan.


 Uitzicht tijdens de rit naar Ashford


Discussie over pensioenleeftijd

In het hotel zagen we aanvankelijk niemand achter de balie totdat er een oud mannetje aan kwam schuifelen. Samen met zijn vrouw runde hij het hotel. De discussie rond de pensioengerechtigde leeftijd is totaal aan deze mensen voorbijgegaan. Ze leken wel 80. De volgende ochtend bleek overigens dat mevrouw niet op haar mondje was gevallen. Toen er een gast met een klacht bij de balie kwam kreeg hij een grote mond. Het was natuurlijk ook niet handig van die klant om het korte termijn geheugen van de eigenaren ter sprake te brengen.
Naast het hotel lag een restaurant en omdat het al vrij laat was zijn we daar gaan eten. De eigenaresse die ook in de bediening werkte was nadrukkelijk aanwezig. Na de maaltijd vond ze dat we niet snel genoeg waren met het opdrinken van de koffie. Ze kwam langs en vroeg: ”Is it yakki”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten