zaterdag 17 juli 2010

Dag 10: Olympic NP - Hoh Rain Forest

Olympic National Park - Hoh Rain Forest

Omdat de vochtige lucht vanaf de oceaan moet opstijgen tegen de bergen is het vooral in het westelijke deel van het Olympic schiereiland erg nat. Hier vinden we dan ook de gematigde regenwouden die zo kenmerkend zijn voor het Olympic NP. Vanaf de US 101 loopt een weg het park in naar het Hoh Rain Forest.

Olympic NP


Big Sitka Spruce Tree

De Hoh river vallei strekt zich uit van de voet van Mount Olympus tot aan de Stille Oceaan. De vallei is ontstaan door gletsjers die naar de zee gleden. Hoh is een Indiaans woord dat snelstromend water betekent.
De sitkaspar is een boom die veel voorkomt in dit gebied. Verder dan zo'n 60 km uit de kust zul je hem zelden aantreffen. De bomen kunnen wel 90 m hoog worden. De boom op de foto hieronder heeft een omstrek van 3,8 m en is 86 meter hoog.


 Big Sitka Spruce Tree

010 Korte trail bij Big Sitka spruce treeWandeling bij big Sitka Spruce Tree

Douglas Eekhoorn

De Douglas eekhoorn komt voor in de kuststaten langs de Stille Oceaan. De eekhoorn wordt ook wel Chickaree of Pine Squirrel genoemd, maar deze namen worden ook voor andere soorten gebruikt. Indianen noemden het de Pillillooeet vanwege de kenmerkende alarmroep. Het is de meest voorkomende eekhoorn in het Olympic National Park.

 Douglas eekhoornHall of Mosses Trail

Deze wandeling gaat door een gebied waar de bomen zijn bedekt met groene en bruine mossen. De mossen hebben geen invloed op de levensduur van de bomen. De meeste bomen komen aan hun einde doordat ze omwaaien tijdens stormen. Ze hebben relatief korte wortels vanwege de voedingsrijke bodem.
Het was er nogal druk en dat betekent dat de kans om wilde beesten te zien meteen een stuk kleiner wordt. Veel meer dan deze twee herten hebben we niet gezien.
 


Persoonlijk heb ik deze wandeling als een van de hoogtepunten van de vakantie ervaren. Bij het vaststellen van de route stond het Hoh Rain Forest al bovenaan op het lijstje en het werd geen teleurstelling.Created with flickr slideshow.


Hall of Mosses Trail (8 foto's)


Oude omgevallen bomen dienen weer als voedingsbodem voor nieuwe vegetatie.

025 Hoh Rain Forest Hall of Mosses Trail

Geen opmerkingen:

Een reactie posten