zaterdag 17 juli 2010

Dag 10: Olympic NP - de kuststrook

Roosevelt wapiti

De Roosevelt wapiti - in Amerika Roosevelt elk genoemd - is de grootste van de vier ondersoorten van de wapiti in Noord-Amerika. Wapiti's zijn door de bank genomen een flink stuk groter dan het Europese edelhert. Het wapiti is op de eland na de grootste hertensoort. De naam wapiti betekent 'witte achterzijde' en is afkomstig van de Shawnee-Indianen.

 Roosevelt wapiti


De Roosevelt wapiti wordt ook wel Olympic wapiti genoemd. De wens om deze dieren te beschermen was een van de drijfveren achter de oprichting van het Olympic National Monument, later Olympic National Park, in 1909.

046 Herten langs de wegRoosevelt wapiti's


Deze grote groep Roosevelt wapiti's kwamen we tegen toen we na ons bezoek aan het Hoh Rain Forest terugreden naar de US 101.


047 Herten langs de weg049 Herten langs de wegRoosevelt wapiti'sRuby Beach

Naast de bergen van de Hurricane Ridge en het regenwoud omvat het Olympic NP ook nog een kuststrook van 92 km. Je kunt hier wandelingen doen waarbij een aantal stranden het uitgangspunt vormen. Ruby Beach is het bekendste van de stranden van de kuststrook die bij het Olympic NP hoort. Het strand ligt vrijwel direct aan de US 101. Net als bij de meeste andere stranden in dit kustgebied ligt er een enorme hoeveelheid drijfhout.

059 Rubys beach062 Rubys beach065 Rubys beach073 Rubys beach
Ruby Beach


Beach 4

Beach 4 is een strand ten zuiden van Ruby Beach. We zijn er maar kort geweest. We hadden deze uitgekozen omdat je hier met een beetje geluk zeehonden of walvissen zou kunnen zien. De kan op walvissen was klein omdat die er in de zomer maar weinig worden gezien. Ze trekken in het voorjaar en najaar langs deze kust. Omdat er vrij veel mensen liepen konden we de zeehonden hier ook wel vergeten.


078 Beach 4Beach 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten