zaterdag 24 juli 2010

Dag 17: Redwood NP - Stout Memorial Grove

Californië

Bij de binnenkomst in Californië troffen we tot onze verbazing een soort grenscontrole aan. Je mocht geen groenten en fruit vanuit andere staten meenemen naar Californië.
Californië was de laatste staat die we tijdens deze reis hebben bezocht. Het was ook de enige keer dat we konden stoppen bij het Welcome to ... bord. Bij de andere grensovergangen zaten we toevallig steeds op een stukje snelweg.
 Redwood NP

Het Redwood National Park is vooral bekend vanwege de kustsequoia's, ook wel kustmammoetbomen genoemd. Deze sequoia's zijn de hoogste bomen ter wereld. De bomen komen van nature alleen voor langs de Amerikaanse westkust. De hoogste exemplaren zijn meer dan 100 m hoog. In het verleden is een groot deel van deze bomen gekapt voor het hout. Door het gebied in Noord-Californië uit te roepen tot nationaal park heeft men hier nog het een en ander kunnen redden.In het binnenland heb je nog een andere soort sequoia's, de reuzensequoia. Deze bomen zijn zwaarder omdat ze een grotere omtrek hebben dan de kustsequoia's, ze worden echter minder hoog.

Het is een vreemd gevoel om door deze bossen te lopen. Je gaat je heel klein voelen met al die hoge bomen om je heen.
Stout Memorial Grove

002 Stout Grove Stout Memorial Grove

Redwood National Park omvat drie Californische state parks. Een van die drie is het Jedediah Smith Park. De hoogste bomen van dit park staan in Stout Memorial Grove. Je bereikt deze plaats via de onverharde, maar goed berijdbare Howland Hill Road.
Gelukkig waren we hier redelijk vroeg. De kleine parkeerplaats stond helemaal vol toen we vertrokken.
 
007 Stout GroveStout Memorial Grove

Het is lastig om de indrukwekkende omvang van deze bomen vast te leggen. Hier hebben we dat geprobeerd door vrijwel recht omhoog te fotograferen. Een andere manier om de omvang te tonen is door er zelf bij te gaan staan.

 Omhoog fotograferen

 
019 Stout Grove met Ge Naast de boom staan


En nog een aantal foto's van dit gebied...

013 Stout Grove015 Stout Grove017 Stout GroveStout Grove

Omgewaaide bomen laat men liggen. Nieuwe planten en later ook bomen groeien op de dode resten van de oude boom.Als je naast deze bomen staat heb je het gevoel dat je de omvang van een insect hebt.

035 Stout Grove met ArjanStout Grove

Hieronder een omgevallen boom die ze hadden laten liggen op het pad.En een laatste blik op Stout Grove voordat we via de prachtige Howland Hill Road verder reden naar de kust.

 Stout Grove

Geen opmerkingen:

Een reactie posten