woensdag 28 juli 2010

Dag 21: Greenwood State Beach

Deze ochtend hebben we ontbeten in het restaurant dat bij het hotel hoorde. Een overenthousiaste serveerster bracht ons naar de tafel en vervolgens ging ze bij iedereen grapjes staan maken en vergat dat ze was ingehuurd om de klanten van maaltijden te voorzien. Uiteindelijk heeft ze haar verontschuldigingen aangeboden voor het lange wachten en het ontbijt was gratis.


Greenwood State Beach

Voor de rit naar San Francisco hadden we geen vooraf opgezet plan. Het zou een erg mooie dag worden. Onze eerste stop was bij Greenwood State Beach. Het was nog behoorlijk mistig.

003 Stop bij Greenwood State Beach001 Stop bij Greenwood State Beach016 Greenwood State BeachGreenwood State Beach

Rond Greenwood State Beach zaten erg veel kalkoengieren.

013 Kalkoengieren bij Greenwood State BeachKalkoengieren


Zeehonden

Bij een paar korte stops onderweg zagen we beneden zeehonden op de rotsen liggen. Deze foto's zijn in de buurt van het dorpje Gualala genomen.

 ZeehondenBrandts Aalscholvers

Op de rotspunt hieronder een kolonie Brandts aalscholvers. Het gebied waar deze soort voorkomt loopt van Baja California aan de Mexicaanse westkust tot het zuiden van British Columbia in Canada.

 Brandts aalscholvers

Op de volgende foto het uitzicht op deze plaats in de buurt van Gualala.

 Kust bij Gualala

Toen we besloten dat het tijd werd voor een lunch duurde het een hele tijd voordat we iets tegenkwamen waar we de laatste lunch van de rondreis konden nuttigen. Hieronder nog een tussenstop net ten noorden van het dorpje Jenner.

034 Uitzicht in de buurt van GualalaKust bij Jenner


River's End

De lunch in het River's End restaurant zorgde voor een paar echte hoogtepunten aan het eind van de vakantie. Niet alleen het eten was van hoog niveau, ook het uitzicht was onovertroffen. Je keek uit over zee en een strand dat een bijzonder natuurgebied bleek te zijn.Bij de rotspunt aan het eind van het strand lag een groep zeehonden.

039 Uitzicht vanaf het restaurant040 Uitzicht vanaf het restaurantUitzicht River's End

Geen opmerkingen:

Een reactie posten