maandag 12 juli 2010

Dag 5: National Bison Range (deel 2)

Bizons

In de National Bison Range leven tussen de 350 en 500 bizons. Het gebied is te klein voor een grotere kudde. In het filmpje in het bezoekerscentrum werd verteld dat er beesten worden verkocht als het aantal dieren te groot wordt. In het begin zagen we slechts één bizon op grote afstand. Aan het eind van de route, in de buurt van Mission Creek lag een groepje vlakbij de weg.

022 Bizons023 Bizons027 BizonsBizons


Wapiti

Dit is een Noord-Amerikaanse hertensoort die men daar elk noemt. Op het eland na is dit de grootste hertensoort die er bestaat. Wapiti is een indiaans woord en betekent witte achterzijde. De groep van de foto's op deze en de volgende bladzijden zat bij Mission Creek, zo ongeveer het eind van de route door de National Bison Range.

Toen we aan kwamen rijden was de groep net bezig om het riviertje over te steken.

054 Wapitis058 WapitisWapiti

Na de oversteek liepen ze langs de oever door het hoge gras en struikgewas. Een kudde bestaat vaak alleen uit vrouwtjes of alleen uit mannetjes. In dit geval zat er duidelijk een volwassen mannetje bij de groep die verder uit vrouwtjes en jongen bestond.
 

050 WapitisNational Bison Range

Terwijl we naar de wapiti's keken stond er op de heuvel achter ons een hert toe te kijken. Niet veel later stak dit hert vlak voor onze auto de weg over.

035 Hert op HeuvelHert

Hiermee kwam er een eind aan ons bezoek aan de National Bison Range. We zijn daarna doorgereden naar ons overnachtingadres in Coeur d'Alene, Idaho. 's Avonds zijn we naar het centrum van het stadje aan het Coeur d'Alene Lake gereden. Het zag er vriendelijk, maar niet echt bijzonder uit. Tegenover het grote hotel aan het meer stond een gebouw (een blok beton) waarin een Aziatisch restaurant zat, Bonsai Bistro*. Daar hebben we de dag op een aangename manier afgesloten.
*Bonsai Bistro is inmiddels gesloten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten