maandag 26 juli 2010

Dag 19: Lassen Volcanic National Park - Summit Lake

Hieronder het uitzicht bij een van de viewpoints langs de weg.

030 Uitzicht Lassen NPViewpoint


Kings Creek

De volgende foto is gemaakt bij Kings Creek. Vanuit Kings Creek hebben we de trail naar het Cold Boiling Lake geprobeerd. Vandaar was er een pad naar Bumpass Hell dat open was volgens de borden. Vanwege de vele sneeuw was dit pad voor ons toch iets te avontuurlijk. We hebben vanaf de parkeerplaats een korte trail langs een riviertje gedaan.

032 parkeerplaats Kings Creek033 parkeerplaats Kings CreekKings Creek


Summit Lake

Summit Lake is een meer op 2066 m hoogte waar je helemaal omheen kunt lopen. Omdat er ook een camping is zie je hier ook mensen zwemmen en met bootjes varen. Het is bovendien vrij druk zodat het wildlife beperkt blijft tot wat vogeltjes en eekhoorns. Op de tweede foto is achter de bomen Lassen Peak te zien.

037 Summit Lake046 Summit LakeSummit Lake


Libel en ganzen

De libel van deze foto is waarschijnlijk een Crimson-ringed Whiteface. Er zijn wel een paar andere soorten die er veel op lijken. Een Nederlandse naam heb ik niet kunnen vinden.

 Crimson-ringed Whiteface

In het meer een gans met een stel jongen.

 Ganzen in Summit Lake

En nog een paar foto's van de wandeling bij Summit Lake.


038 Summit Lake051 Bij Summit Lake052 Bij Summit Lake
Wandeling bij Summit Lake


Goudmantelgrondeekhoorn en Douglas eekhoorn

Hieronder nog een keer een goudmantelgrondeekhoorn. Waarschijnlijk de meest voorkomende soort want we troffen deze diertjes op veel plaatsen aan.


Goudmantelgrondeekhoorn

Op de volgende foto een Douglas eekhoorn die we eerder in het Olympic NP al hadden gezien. De eekhoorn wordt ook wel Chickaree of Pine Squirrel genoemd, maar deze namen worden ook voor andere soorten gebruikt. Indianen noemden het de Pillillooeet vanwege de kenmerkende alarmroep.


 Douglas Eekhoorn

Summit Lake ligt ongeveer halverwege de weg door het park. Van alles wat ten noorden van Summit Lake ligt hebben we niet veel gezien. Vanwege wegwerkzaamheden waren de viewpoints afgesloten en moest je achter een auto van de wegwerkers rijden naar de uitgang van het park. Alles bij elkaar genomen was het bezoek aan dit park toch een beetje teleurstellend. De interessantste wandelpaden waren afgesloten en de helft van het park was niet toegankelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten