vrijdag 23 juli 2010

Dag 16: Crater Lake (2)

Cloudcap Overlook

Ook rond Crater Lake was de sneeuw nog niet overal verdwenen. Langs de weg naar Cloudcap Overlook lag nog een muur van sneeuw en ijs.

 Weg naar Cloudcap Overlook

055 Crater LakeCrater Lake


North Junction

Dit is de plek waar de weg vanuit de noordelijke ingang bij de Rim Drive komt. Elk uitzichtpunt levert weer prachtige plaatjes op. Toch konden we niet voorkomen dat we het gevoel kregen dat het meer van het zelfde werd.
Op de foto is op de achtergrond Mount Bailey te zien.

066 Crater Lake North Junction Mount Bailey

Ook vanaf dit uitzichtpunt weer een prachtig uitzicht op het meer. Wizard Island was inmiddels wat dichterbij gekomen.

065 Crater Lake North Junction Crater Lake


Op de foto hieronder is op de achtergrond een klein piekje te zien. Dit is Mount McLoughlin. Deze met sneeuw en ijs bedekte vulkaan ligt ten zuiden van Crater Lake. Het is al zo'n 30.000 jaar geleden dat hier sprake was van vulkanische activiteit.

Mount McLoughlin


Mount Bailey en Mount Thielsen

Bij de noordkant van het meer zit je relatief dicht bij deze twee vulkanen die beide op iets meer dan 20 km van Crater Lake liggen. Ze liggen allebei net buiten het park.

  Mount Thielsen

Het meer bij Mount Bailey heet Diamond Lake.

 Mount Bailey

Een korte stop langs de Rim Drive. Vanwege werkzaamheden langs de weg moesten we even stoppen. Hoewel de Rim Drive helemaal rond het meer loopt is het meer vanaf de weg maar af en toe te zien. Je moet dus echt naar de uitzichtpunten om het meer te bekijken. De wandelingen die je kunt doen starten ook vanaf de diverse parkeerplaatsen.

067 Korte stop langs Rim Drive Rim Drive


Watchman Overlook

Dit is het uitzichtpunt dat het dichtst bij Wizard Island ligt. Je kunt ook in het kratertje van de 'tovenaarshoed' kijken.

074 Watchman Overlook073 Watchman OverlookWizard Island

Na het bezoek aan Crater Lake zijn we naar Grants Pass gereden voor de overnachting. We hebben er een relatief rustig dagje van gemaakt. We waren halverwege de middag al in Grants Pass. In Grants Pass hadden we onze laatste overnachting in de staat Oregon. 's Avonds gegeten bij de Denny's die schuin tegenover het hotel lag.


078 Watchman OverlookCrater Lake NP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten