donderdag 29 juli 2010

Dag 22: Oude trams en Castro

Oude trams

Er is een tramlijn aangelegd van Castro naar Fisherman's Wharf. Op deze bijna 10 km lange route rijden oude trams uit andere Amerikaanse steden en een enkele tram uit Europa (Milaan). De trams hebben ook de kleur van de oorspronkelijke stad en aan de zijkant is vermeld uit welke stad ze komen en uit welk jaar ze zijn. Na de cable cars heeft San Francisco hiermee een tweede openbaar vervoer attractie voor toeristen. De bewoners van de stad kom je in de trams weinig tegen en in de cable cars bijna helemaal niet. De cable cars zijn zo druk dat je lang in de rij moet staan voor een plekje.

001 Oude Tram SF Oude tram

De tram Hierboven is uit 1947 en komt uit Brooklyn, maar is oorspronkelijk in Philadelphia gebruikt. De tram hieronder komt ook uit Philadelphia en is uit 1948.


078 Oude tram Oude tram

De volgende tram is uit 1946 en komt uit Washington DC. Eerder reed de tram al rond in Minneapolis.

 Oude tram

En tot slot een tram uit Boston en is uit 1948.

 Oude tram

Aan de voorkant van deze trams zijn de eindpunten van de lijn, Castro en Fisherman's Wharf te lezen.
 

Castro

Het eindpunt van de historische tramlijn is in de homobuurt Castro. Jaren geleden hebben we hier het Barbara Streisand museum bezocht. Nu hebben we het bij een bescheiden lunch gehouden op een terras in de zon.  

083 Straat in Castro buurt Castro

Op de volgende foto Market Street vanuit Castro. Aan het eind de toren van de Ferry Building. Dit havengebouw staat in de buurt van pier 7 die we eerder deze dag bezochten.


085 Straat in Castro buurt Market Street


The Kids Are All Right

Hieronder een scène uit de film The Kids Are All Right. Een heerlijke film die we op de laatste avond van ons verblijf in San Francisco hebben bezocht. De film gaat over een lesbisch stel met twee kinderen. De kinderen zijn van dezelfde donor. De kinderen gaan op zoek naar de donor en betrekken hem vervolgens bij het gezinsleven, met alle gevolgen van dien. Vooral de hoofdrolspeelsters Julianne Moore en Annette Bening zijn erg overtuigend. Zonder echt in clichés te vervallen zien ze er heel erg lesbisch uit en zijn ze als koppel geloofwaardig.

 The Kids Are All Right

Na afloop van de film zijn we teruggelopen naar het hotel. Zo 's avonds laat viel wel heel erg op hoeveel zwervers er in deze stad leven. In de zijstraten lagen overal mensen op straat. Van onze eerdere bezoeken aan San Francisco konden wij ons dat niet herinneren. Is de financiële en economische crisis hiervoor verantwoordelijk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten