vrijdag 23 juli 2010

Dag 16: Crater Lake (1)

Phantom Ship Overlook

Phantom Ship is een kleine rotspunt in het meer.

029 Crater Lake - Phantom Ship Overlook031 Crater Lake - Phantom Ship Overlook032 Crater Lake - Phantom Ship OverlookPhantom Ship Overlook

Hoe blauw het water van het Crater Lake blijkt uit onderstaande foto. Het blauw achter de bomen is geen blauwe lucht, het is het water van het meer.

 Crater Lake

Zeker op zo'n mooie zonnige dag met een strak blauwe lucht is het meer buitengewoon fotogeniek. Je komt dan ook met erg veel foto's thuis.

033 Crater Lake035 Crater LakeCrater Lake

Op de foto hierboven is in de verte het Wizard Island te zien.


Dennesijs en Gambels mees

Hieronder is op een van de onderste takken dennesijs te zien. Een vink die voorkomt in naaldbossen en leeft van zaden uit zaadkegels, maar ook van zaden van berken.

 Dennesijs

De volgende vogel, die ze in Amerika Mountain Chickadee noemen en die in het Nederlands Gambels mees heet, zit op een tak met het Crater Lake op de achtergrond. Zowel de dennesijs als de mees komen veel voor in dit gebied.


 Gambels mees

Hieronder een goudmantelgrondeekhoorn met op de achtergrond het blauw van het meer.

048 Eekhoorn Crater Lake Goudmantelgrondeekhoorn


Puimsteenkasteel

Aan de noordoostoever van het meer kom je onderstaande rotsformatie tegen. Ze noemen dit het puimsteenkasteel, in het engels Pumice Castle.

041 Crater Lake Rim Drive Puimsteenkasteel


Mount Thielsen, Mount Bailey en Diamond Peak

Op sommige plaatsen zijn op de achtergrond andere vulkanen van de Cascade Range te zien. Rechts is op de achtergrond Mount Thielsen te zien, een uitgedoofde vulkaan van de Cascade Range. Het is de berg met de spitse top. Links naast deze berg is Diamond Peak te zien die een stuk noordelijker ligt.

043 Crater Lake Rim Drive Mount Thielsen en Diamond Peak

Hieronder zijn beide bergen nogmaals zichtbaar. Wat verder naar links is ook nog Mount Bailey te zien. Diamond Peak en Mount Bailey zijn allebei schildvulkanen die al lange tijd geen activiteit meer hebben vertoond.

042 Crater Lake Rim DriveMount Bailey (links)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten