woensdag 14 juli 2010

Dag 7: North Cascades National Park

Brewers Troepiaal

In het Engels heet deze veelvoorkomende zwarte vogel Brewer's blackbird. De vogel is familie van de merel.

 Brewer's blackbird


North Cascades National Park

Het North Cascades NP bestaat grotendeels uit hoge bergpieken en gletsjers. Het park bestaat uit een paar wildernisgebieden waar geen wegen doorheen lopen en geen toeristische voorzieningen zijn. Er zijn wel lange wandelroutes uitgezet waar vooral backpackers en bergbeklimmers op af komen. Daarnaast zijn er een paar gebieden, Ross Lake en Lake Chelan waar voorzieningen voor recreatie zijn.

Tussen de delen van het park loopt een erg mooie weg, US 20, met een aantal uitkijkpunten, korte trails en een bezoekerscentrum. Wij hebben ons bezoek beperkt tot deze weg. Vanaf ons hotel in Winthrop was het ongeveer een uurtje rijden naar het park.

Onze eerste stop was in de buurt van het wegens werkzaamheden afgesloten viewpoint bij Washington Pass. De berg op de foto heet Liberty Bell Mountain.

Liberty Bell Liberty Bell

Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Opvallend was het grote aantal fietsers dat we op deze weg tegenkwamen.

 North Cascades NP


Ross Lake

Ross Lake is een van de meren die zijn ontstaan door de aanleg van een aantal dammen in de Skagit River.We hebben slechts één korte stop gemaakt bij het langgerekte Ross Lake.

Ross Lake


Gorzen

Hieronder op de bovenste tak van een boom, een vogeltje dat ongetwijfeld uit de familie van de gorzen komt. Die familie bestaat uit 163 soorten die vaak moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. Bovendien komen binnen de soorten vaak nog grote kleurverschillen voor. Hoewel de vogels lijken op de Nederlandse mussen zijn ze er geen familie van. Om de verwarring compleet te maken spreekt men in het Noord-Amerika over sparrows (mussen).

 Gors


Diablo Lake

Het Diablo Lake dankt zijn turquoise kleur aan de kleine rotsdeeltjes en stofdeeltjes uit de gletsjers die door de Thunder Creek in het meer terecht komen.

Diablo LakeDiablo Lake Diablo Lake
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

De constructie op de foto hieronder moet voorkomen dat boomstammen die in het water terecht komen de dam kunnen beschadigen.
Gorge dam en Gorge Creek Falls

Vlakbij de Gorge dam is de Gorge Creek waterval. Een hoge waterval (74 m) maar verder niet erg bijzonder omdat er maar weinig water naar beneden komt. Eenmaal beneden stroomt het water in het Gorge Lake, een van de meren die zijn ontstaan door het bouwen van dammen in de Skagit rivier.

 Gorge Dam
 Gorge Creek Falls Gorge Creek Falls
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Hoewel dit park relatief weinig bezoekers trekt is er toch een bijzonder goed bezoekerscentrum. Bij dit centrum had je uitzicht op de hoge besneeuwde pieken van de Picket Range.

Picket Range Picket Range
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen