dinsdag 27 juli 2010

Dag 20: Avenue of the Giants (1)

Terug naar de kust

Op dag 20 van de reis hadden we een vrij lange route zonder echte bijzonderheden. Toch een hele mooie dag omdat het een heel mooie route was waar geen saaie stukken in zaten.

 Muildierherten

Al vrij snel zagen we een muildierhert met twee jongen langs de weg. Deze soort is nauw verwant aan het witstaarthert en wordt gekenmerkt door het zwarte staartje en de grote oren.


Kalkoengieren

Een deel van de route ging via een landbouwgebied waar extreem veel eekhoorntjes over straat liepen. Waarschijnlijk hebben we er wel 100 gezien. Helaas worden er ook veel overreden op de weg. Het gevolg is dat er overal kalkoengieren met hun kale rode kop boven de weg rondcirkelen. Op een gegeven moment vlogen er een paar van deze indrukwekkende vogels vlak voor onze auto langs. We zijn even gestopt en hebben een paar foto's kunnen maken van een vogel die in een boom zat. Onder de boom lag een stinkend kadaver van een overreden beest.

012 Kalkoengier Kalkoengier

Als je in dit deel van Amerika rijdt kun je deze vogels bijna niet missen omdat ze in grote aantallen langs de snelwegen zitten.


Avenue of the Giants - Redcrest

Tussen Pepperwood en Phillipsville loopt de Avenue of the Giants min of meer parallel aan de US 101. Langs deze weg zijn er een aantal plaatsen waar je wandelingen door de sequoiabossen kunt doen. Wij hebben deze route van noord naar zuid gereden en zijn eerst gaan lunchen in het dorpje Redcrest.

 Redcrest


Het restaurant, dat eigenlijk gewoon een snackbar was lag bij het Eternal Tree House.
Eternal Tree House

Het Eternal Tree House is een nog levende boomstronk die het overblijfsel is van een 2500 jaar oude boom. Onder de boom was een grote holle ruimte ontstaan door een brand die eeuwen geleden woedde. In het begin van de vorige eeuw heeft ene Harry McLeod de door indianen en reizigers gebruikte schuilruimte omgetoverd in een kleine woning.

Later is er een giftshop en snackbar bijgekomen. Je kunt dit 'boomhuis' gratis bezoeken.

 Eternal Tree House


Chandler Grove Trail

Een paar van de 'beroemdste' bomen uit het gebied langs de Avenue of the Giants zijn inmiddels omgewaaid. We hebben hier daarom vrij willekeurig een paar wandelingen gedaan. De eerste was de Chandlers Grove trail.

029 Chandler Grove trail Chandler Grove Trail


De dikke boomstam op de foto hieronder blijkt bovenin twee vertakkingen te hebben.

026 Chandler Grove trail
Aan elkaar gegroeide bomen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten