dinsdag 13 juli 2010

Dag 6: Steamboat Rock State Park

033 Uitzicht Dry Falls beneden Uitzicht op Park Lake

Na het bezoek aan Dry Falls zijn we in noordelijke richting doorgereden naar het Steamboat Rock State Park. De foto is gemaakt op de plaats waar je vanuit Dry Falls weer op de hoofdweg komt. Je kijkt dan uit op het Park Lake. De foto hieronder is gemaakt op een parkeerplaats bij de weg die langs het Blanks Lake loopt.

035 Onderweg naar Steamboat Rock Weg naar Steamboat Rock


Steamboat Rock State Park

Steamboat Rock is een grote rots in het noordelijke deel van Blanks Lake. Steamboat Rock was voor de indianen al een oriëntatiepunt in de oude rivierbedding die Grand Coulee heet. De rots en omgeving wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor dagrecreatie.

041 Steamboat Rock039 Steamboat Rock043 Steamboat RockOnderweg naar Steamboat Rock

Je kunt de rots al van ver zien liggen. Naarmate je dichterbij komt wordt de omvang van de rots steeds duidelijker. Op de parkeerplaats bleek dat wij zo ongeveer de enige bezoekers waren die geen boot hadden meegenomen. We hebben een vrij korte wandeling langs de rots gedaan.

 
045 Uitzicht bij Steamboat Rock046 Uitzicht bij Steamboat RockOp Steamboat Rock

Na het bezoek aan Steamboat Rock zijn we doorgereden naar Winthrop voor de overnachting. Onderweg hebben we nog één korte stop gemaakt bij de Chief Joseph Dam in de Columbia River. Via de brug die op de foto hieronder te zien is hebben we onze route naar Winthrop vervolgd.

047 Brug in US17 bij damColumbia River Bridge

Winthrop

Alle gebouwen in Winthrop zijn gebouwd in de stijl van het oude westen. Men hoopt op die manier veel toeristen te trekken. Het ziet er wel een beetje uit als vergane glorie, hoewel er in de geschiedenis van het dorp weinig glorie te ontdekken is. We hebben er gegeten bij de plaatselijke Mexicaan. Het gebouw in het midden van de foto.

 Winthrop


Geen opmerkingen:

Een reactie posten