donderdag 29 juli 2010

Dag 22: Bay Bridge en Pier 7

Bay Bridge

De Bay Bridge verbindt de steden San Francisco en Oakland. De brug bestaat uit twee delen met in het midden een klein eilandje. De brug heeft twee niveaus, het bovenste dek is voor verkeer naar San Francisco, het onderste voor verkeer naar Oakland. De brug werd in 1936 geopend, kort voor de Golden Gate brug.

Bij een aardbeving in 1989 is een deel van het bovenste dek ingestort. Het heeft iets meer dan een maand gekost om de schade te herstellen.

Bay Bridge Bay Bridge
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

We hadden bij onze eerdere bezoeken nauwelijks omgekeken naar deze toch behoorlijk indrukwekkende brug. Deze keer hebben we een plek gezocht om de brug goed te kunnen fotograferen.

Bay BridgeBay Bridge Bay Bridge
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Pier 7

We hebben de Bay Bridge bekeken vanaf Pier 7. Dit is een smalle pier voor wandelaars en vissers. Op het platform aan het eind van de pier stonden een heleboel mensen te vissen. Als aas gebruikten ze kleine visjes. Daar kwamen de nodige meeuwen op af die ook af en toe wat toegeworpen kregen.

Pier 7 Pier 7
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com


Vanaf de pier kijk je recht op de Transamerica Pyramid uit 1972. Dit is de hoogste wolkenkrabber van San Francisco. De vorm van het gebouw moet de lichtval op straat zo weinig mogelijk hinderen.

Transamerica Pyramid Transamerica Pyramid
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Een eindje rechts van de Transamerica Pyramid ligt de Coit Tower. Deze uitzichttoren op Telegraph Hill is als eerbetoon aan de vrijwillige brandweer van San Francisco gebouwd. Lillie Hitchcock Coit was een vrouw uit de High Society. Ze schijnt ooit geholpen te hebben bij het blussen van een brand in de buurt van Telegraph Hill. Toen ze bij haar overlijden $ 100.000,- aan de stad naliet heeft men deze toren gebouwd.

Aan het eind van Pier 7 heb je het beste uitzicht op de Bay Bridge.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen