zondag 11 juli 2010

Dag 4: Glacier National Park - Lake McDonald

Weeping Wall

 Weeping Wall

We hebben onze route via de Going-to-the-Sun Road voortgezet. Door de zondagsdrukte en de vele plaatsen waar de weg was opgebroken schoot het niet erg op. De Weeping Wall hebben we wel gezien, maar het was niet mogelijk om daar in de buurt te stoppen. We moesten ons tevreden stellen met een ansichtkaartje.

105 Going to the sun roadGoing-to-the-Sun RoadWitstaarthert

Langs de weg stond een witstaarthert. Deze soort stond model voor de Disney versie van Bambi. In het oorspronkelijke boek is Bambi een ree.

114 HertWitstaarthert


Kraaghoen

De kraaghoen is een vogel die in vrijwel heel Noord-Amerika voorkomt. Later in de vakantie hebben we een heel gezin van deze beesten gezien. De kuikens waren erg klein. Dit exemplaar zat voor zover we het konden zien alleen in het gras.

 Kraaghoen


Met een laatste stop bij een stroomversnelling in de McDonald Creek kwam er een eind aan onze tocht door het Glacier NP.

118 stop bij waterval120 watervalMcDonald Creek


Lake MacDonald

Het hotel van die nacht lag direct aan het Lake McDonald. We hadden een kamer op de begane grond met uitzicht op het meer. We hadden ook een terras, maar erg veel privacy had je niet. Een beetje een campingsfeertje.

126 Lake McDonald124 Lake McDonaldLake McDonald

Aan de overkant van het meer zagen we toen we aankwamen de serie bergtoppen van de foto hierboven. De volgende ochtend rond 5.30 uur zaten de bergen volledig in de wolken. Dit was echter geen voorbode van slecht weer. Het zou een prachtige dag worden.Lake McDonald vroeg in de ochtend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten