woensdag 28 juli 2010

Dag 21: Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Als je vanuit het noorden via de US 101 naar San Francisco rijdt kom je via de Golden Gate Bridge op het schiereiland waar de stad ligt. Hoewel het al de derde keer was dat we in San Francisco waren hebben we toch weer een lange stop bij de brug gemaakt.De brug stamt uit 1937 en is hoog genoeg om grote zeeschepen de haven van San Francisco te laten binnenvaren. De nabijheid van de San Andreas breuk zorgt regelmatig voor zware aardbevingen in dit gebied. Vroeger dacht men dat de brug deze aardbevingen zou kunnen weerstaan. Recente studies hebben uitgewezen dat er aanzienlijke schade kan ontstaan. Er wordt nu gewerkt aan het verstevigen van de brug. In 2012 moet dat werk klaar zijn.

088 Golden Gate BridgeGolden Gate Bridge

Het is toch wel een bijzonder gevoel om via deze bijzondere brug San Francisco binnen te rijden. Aan het eind van de brug moet je tol betalen.

102 Golden Gate Bridge104 Golden Gate BridgeGolden Gate Bridge

Vaak is het hier mistig, maar op 28 juli 2010 was het prachtig zonnig weer.

106 Golden Gate BridgeGolden Gate Bridge

De twee pijlers van de Golden Gate Bridge zijn van dichtbij zo mogelijk nog indrukwekkender dan van grote afstand.

 Pijlers Golden Gate Bridge

Van een afstand lijken de kabels die de pijlers met elkaar verbinden vrij dun. Sta je eronder dan blijken ze toch heel dik te zijn.Een zeeleeuw zwom onder de brug toen we even naar beneden keken.
San Francisco

Vanaf de brug het uitzicht op de stad.

095 Uitzicht Golden Gate BridgeSan Francisco

We zagen uit naar de hernieuwde kennismaking met deze stad. De fantastische ligging aan de Golden Gate, de Golden Gate brug, Alcatraz, de cable cars, Pier 39 en een heleboel andere attracties hebben San Francisco populair gemaakt bij toeristen. Waar je in het noordwesten van de Verenigde Staten nauwelijks Europese toeristen tegenkomt, struikel je in San Francisco over de Nederlands sprekende mensen. Voor de meeste Europese toeristen is San Francisco het noordelijkste punt van hun reis. Voor ons was het deze keer het meest zuidelijke punt van de reis.
In San Francisco hadden we een goed hotel dicht bij Union Square. 's Avonds zijn we gaan eten bij House of Nanking in China Town. Dit restaurant werd door twee reisgidsen aanbevolen. Buiten moest je wachten in de rij, binnen was het druk en luidruchtig. Je had niet echt een eigen tafel. Je schoof aan bij een langere rij tafels. Je hebt niet het gevoel dat je in een toprestaurant zit. Totdat het eten komt, dat is van hoge kwaliteit en toch erg goedkoop. Aan de muur hingen foto's van Jamie Oliver en een rijtje bekende acteurs die het restaurant hadden bezocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten