zondag 25 juli 2010

Dag 18: Lassen Volcanic National Park - Ridge Lakes

Arrowleaf balsamroot

Deze plant waarvoor ik geen goede Nederlandse naam heb kunnen vinden komt uit de familie van de zonnebloemen. De plant is echter veel kleiner dan de gewone zonnebloem. Het is een Noord-Amerikaanse soort die onder andere op bergweiden voorkomt.

 Arrowleaf balsamroot
032 Trail naar Ridge LakesRidge Lakes Trail


Trail naar Ridge Lakes

Omdat de Bumpass Hell Trail was afgesloten zijn we maar begonnen aan de wandeling naar Ridge Lakes. Dit wandelpad start bij de parkeerplaats van Sulphur Works. Het bleek een behoorlijk steil pad te zijn.

034 Trail naar Ridge LakesRidge Lakes Trail

Hieronder uitzicht op de weg door het park.


038 Trail naar Ridge LakesRidge Lakes Trail

Naast het pad lag op veel plaatsen nog wat sneeuw. Het was hier echter geen belemmering voor het lopen van de route.039 Trail naar Ridge Lakes040 Trail naar Ridge LakesRidge Lakes Trail

Het was wel al behoorlijk laat en het begon al te schemeren. Omdat we niet goed wisten hoe ver het was hebben we besloten om terug te lopen naar de auto.


 Schemering


Lupine en andere bloemen

Veel bloemen langs dit pad. Op sommige plaatsen leek het bijna een aangelegde rotstuin. Op de eerste foto één van de vele soorten lupine in dit gebied. Daaronder een foto met diverse bloemen.

Bloemen langs de Ridge Lakes TrailMuildierherten

Aan het eind van de wandeling in de verte nog een hert met jong gezien. In dit geval was het een muildierhert of zwartstaart hert met een jong. Door de grote afstand is de kwaliteit van de foto's niet optimaal.

 Muildierhert


Bij het eten in Mineral (buiten op een terras, nogal bijzonder voor Amerika) werden we steeds vergeten door het personeel. Zowel de oudere mevrouw uit de bediening als de vrouw met de stok (baas) waren nogal in de war. Toen de vrouw met de stok met de hoofdgerechten aan tafel stond bedacht ze dat we de soep nog niet hadden gehad. Ze hoefde niet lang na te denken om dit probleem op te lossen. De soep kregen we als toetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten