vrijdag 16 juli 2010

Dag 9: Twin Peaks (2)

Veerboot naar Bainbridge Island

De volgende bestemming van onze reis was het Olympic National Park op het Olympic schiereiland ten westen van Seattle. Om er te komen namen we de veerboot naar Bainbridge Island. Het navigatiesysteem leidde ons naar de haven waar de boot vertrok. Op een gegeven moment moesten we rechtsaf naar de parkeerplaats waar je moest wachten op de boot. We sloten aan achter de auto's die al rechts van de weg stonden. We stonden voor de deur van een McDonalds restaurant. Die deur ging open en er werd een enorm dikke mevrouw het restaurant uit gegooid. Een man holde er achteraan, drukte haar tegen de grond en hield haar vervolgens vast in een houtgreep. Tijdens de val was haar haarstukje losgeschoten en dat hing een beetje zielig langs haar gezicht te bungelen. Ze bleek de telefoon van de man gestolen te hebben.

De rij waarin we stonden te wachten schoot niet op. Een klein onderzoekje leerde ons dat we achter een rij geparkeerde auto's stonden. We hadden dat niet door omdat er in de auto voor ons een mevrouw achter het stuur zat. De veerboot bleek al vrij snel te vertrekken.

010 Seattle vanaf de boot naar bainbridge islandSeattle

Het mooie weer van de voorgaande dag was totaal verdwenen. Deze ochtend was koud en nogal miezerig. Langzaam zagen we Seattle uit het zicht verdwijnen. Op de foto's die we hier maakten is links nog regelmatig de Space Needle te zien.
Twin Peaks - Poulsbo

In de buurt van het dorp Poulsbo zijn we weer naar een locatie uit de serie Twin Peaks geweest. In dit geval de plaats waar Laura Palmer werd gevonden. Het was achter de tuin van een hotel waar men druk bezig was met voorbereidingen voor een bruiloft of een ander evenement. Niemand scheen zich af te vragen waarom wij daar rondliepen
 

Huis uit Twin Peaks

 

Het huis hierboven is in de serie het huis van de man die Laura Palmer vindt op het strand. In werkelijkheid hoort het bij het hotel dat ernaast ligt, Kiana Lodge.

 Het bewijs dat deze locatie in de serie zat

Hieronder een aantal foto's van de plek waar Laura Palmer werd gevonden. De boomstronk ligt er nog steeds.

Tot slot van dit bericht een samenvatting van al onze Twin Peaks momenten:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten