donderdag 15 juli 2010

Dag 8: Seattle - Seattle Art Museum

Downtown Seattle

Op zo'n mooie dag met een strak blauwe lucht ziet het er natuurlijk allemaal wat mooier uit dan normaal.


070 Seattle Downtown073 Seattle DowntownDownttown Seattle

Het gebouw op de foto hieronder is de Smith Tower. Dit was in 1914 bij de bouw vast een heel indrukwekkend gebouw, maar nu valt het een beetje in het niet in deze omgeving. Vanaf het uitzichtplatform schijn je een mooi uitzicht te hebben. We zijn daar echter niet aan toe gekomen.


059 Downtown Seattle Smith Tower


Seattle Art museum

Het was al vrij laat toen we bij het Seattle Art Museum aankwamen. We hadden echter geluk. Op donderdag was het museum 's avonds ook open. Voor het gebouw staat een beeld van een hammering man als eerbetoon aan alle arbeiders in de wereld. De arm met de hamer beweegt heen en weer.

074 Seattle Museum of Art Seattle Art MuseumDe collectie van het museum bestond voor een groot deel uit werken die door verzamelaars aan het museum waren geschonken. Daardoor was het niet echt een samenhangend geheel en waren de overgangen van de ene zaal naar de volgende zaal soms verrassend.
In de centrale hal hingen auto's met verlichting aan het plafond.

Seattle Art Museum


Tiepolo

The Triumph of Valor over Time
Aanvankelijk is dit fresco van Tiepolo geschilderd op een plafond van het palazzo van de Porto familie in Vicenza. Het was een eerbetoon vanwege de militaire prestaties van leden van deze familie. Het schilderij is een voorstudie.


The Triumph of Valor over Time


Zelf in het museum hangen

De portretten die Andy Warhol maakte van bijvoorbeeld Marilyn Monroe zijn alom bekend. Iets soortgelijks kun je doen met foto's uit de oude pasfoto-automaten. In het museum stond zo'n automaat. Je kon daar 4 foto's laten maken en vervolgens kon je er een uitkiezen en een plek geven aan een wand in het museum. Als je naast zo'n automaat staat realiseer je je dat deze ongemerkt uit het straatbeeld zijn verdwenen.


 Pasfotoautomaat

We hebben dit gedaan en kunnen nu dus zeggen dat we in een museum hebben gehangen.

 Ergens in het midden hing onze foto

Na afloop van ons bezoek aan het museum hebben we nog gegeten in het restaurant van het Seattle Art Museum. We waren eigenlijk een beetje underdressed voor dit etablissement, maar we hebben toch genoten van een uitstekende maaltijd. Daarna zijn we met de monorail teruggegaan naar ons hotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten