zondag 11 juli 2010

Dag 4: Glacier National Park - St Mary Lake

Ochtend in Glacier National Park


 Ochtend bij Rising Sun Motor Inn

Toen we 's ochtends onze cabin verlieten om te gaan ontbijten lag dit hert om de hoek van het gebouw. De bergen zaten nog voor een deel achter de wolken. Het zou een mooie zonnige dag worden met een aangename temperatuur.
Omdat er weinig andere opties waren zijn we toch maar weer gaan ontbijten in het restaurant bij het hotel. De toast zag er erg onsmakelijk uit. En de realiteit was nog erger. Voor we vertrokken hebben we nog een paar voorverpakte broodjes bij de winkel van de camping gehaald. Die waren gelukkig wel lekker.


St Mary Lake en de Going-to-the-Sun Road

Het St Mary Lake ligt in het oosten van het park. De belangrijkste weg door het park, de Going-to-the-Sun Road begint hier ook. Wij hebben de weg van oost naar west gevolgd.

St Mary Lake

Going-to-the-Sun Road

Het eerste uitkijkpunt waar we zijn gestopt was bij het Snow Goose Island. Dat is het piepkleine eilandje op de foto hieronder.

004 Mary Lake snow goose island St Mary Lake met Snow Goose Island
009 Mary Lake010 Mary LakeSt Mary Lake

Na een tijdje kwam er een afslag naar Sunpoint, aan de linkerkant van de weg. Je komt dan al snel bij een parkeerplaats en vandaaruit kun je de korte Sunpoint Nature Trail volgen. Deze wandeling brengt je naar een punt met erg mooie uitzichten op het St Mary Lake.Created with flickr slideshow.


Sunpoint uitzicht 

Tijdens onze wandeling bij Sunpoint kwamen we een bergkonijn tegen.

 Bergkonijn


Sunrift Gorge

Een klein stukje verderop kom je bij de Sunrift Gorge. Een vrij diepe kloof waar water doorheen stroomt. Het water stroomt onder de weg door.

 Sunrift Gorge


Jackson glacier Overlook en de Logan Pass

Het park heeft zijn naam te danken aan de vele gletsjers die er ooit waren. Van de 150 gletsjers in 1850 zijn er nog ongeveer 25 over. Door de klimaatverandering smelten ze zo snel dat ze rond 2020 verdwenen zullen zijn. Jackson Glacier is vanaf de Going-to-the-Sun Road te zien.

Jackson Glacier Overlook

De volgende foto is gemaakt bij de Logan Pass. Hier is ook een bezoekerscentrum.


 Logan Pass

Geen opmerkingen:

Een reactie posten