donderdag 15 juli 2010

Dag 8: Seattle - Bezoek aan Space Needle

Space NeedleSeattle is de grootste stad van de staat Washington. Bekendste gebouw van de stad is de Space Needle. Deze is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1962. Op de foto hierboven lijkt het alsof de Space Needle groter is dan de wolkenkrabbers op de achtergrond. Dat is echter gezichtsbedrog en wordt veroorzaakt doordat de Space Needle een eindje buiten het gebied met de wolkenkrabbers staat. De fotograaf van deze foto staat dus veel dichter bij de Space Needle dan bij het gebied met de wolkenkrabbers.
Hieronder een postzegel uit die tijd die tegenwoordig als ansichtkaart te koop is.
Ons hotel lag vlakbij de Space Needle en ons dagje Seattle begon daarom bij deze uitzichttoren.


 Postzegel wereldtentoonstelling

De foto hieronder is gemaakt tijdens de korte wandeling van ons hotel naar de Space Needle.

003  Space NeedleSpace Needle

Seattle staat bekend om het slechte weer. Er worden ansichtkaarten verkocht met foto's van Seattle in alle vier de jaargetijden. Dat zijn dan vier dezelfde foto's met grauw regenachtig weer. Wij hadden echter geluk, het was een stralende dag met een strak blauwe lucht. Op de eerste foto hieronder is de lift te zien waarmee je naar het uitzichtplatform kunt gaan.


030 Space Needle Space Needle


Uitzicht in noordoostelijke richting: Cascade Range

Het uitzicht in noordoostelijke richting vanaf het observatiedeck van de Space Needle was in de richting van de Cascade Range. Het gebied dat we de dag ervoor bezocht hadden. Het was een beetje heiig, maar op de achtergrond konden we het gebergte te zien.

 Cascade range


Uitzicht in westelijke richting: Olympic NP

In westelijke richting zag je aan de overkant van de Puget Sound het Olympic schiereiland liggen dat voor een groot deel bestaat uit het Olympic National park. Dit park zouden we de volgende dagen bezoeken.
 
020 Uitzicht op Olympic NP vanaf Space NeedleUitzicht op Olympic schiereilandUitzicht in oostelijke richting: Downtown Seattle en Mount Rainier

Het meest spectaculair is het uitzicht in (zuid)oostelijke richting. Je ziet dan de wolkenkrabbers van downtown Seattle en op de achtergrond Mount Rainier. Deze 4400 m hoge vulkaan is de hoogste berg van de staat Washington en steekt met kop en schouders boven het omringende gebergte uit. Drie dagen later hebben we het Mount Rainier National Park bezocht.

012 Uitzicht op Mount Rainier NP vanaf Space Needle007 Uitzicht op Mount Rainier NP vanaf Space NeedleDowntown Seattle en Mount Rainier

Vanaf de Space Needle konden we ook het hotel zien liggen waar we logeerden. Tegenover het hotel in de blauwe hal zat een garage waar we de auto naartoe hadden gebracht omdat we allerlei waarschuwingen kregen over banden waar iets mee aan de hand was en de olie moest ververst worden. Later in San Francisco bleek het nog een heel gedoe om de gemaakte kosten vergoed te krijgen door verhuurder National.

 Ons hotel in Seattle

Tegenover de Space Needle stond een gebouw van een nieuwszender. Toen we er langs liepen steeg er net een helicopter op.

 Gebouw van nieuwszender

Tot slot een filmpje met het uitzicht vanaf de Space Needle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten