woensdag 14 juli 2010

Dag 7: Twin Peaks

Twin Peaks

Onze volgende bestemming was het dorp Snoqualmie en omgeving waar we een aantal locaties van de TV-serie Twin Peaks hoopten te vinden. We zijn via de mooie Mountain Loop Highway gereden. Voordat we aan de route begonnen hebben we nog gepicknickt bij een riviertje.

036 Picknick ergens aan het begin van Mountain Loop HighwayPicknick bij riviertjeMountain Loop 'Highway'

Doordat in de naam het woord Highway zat waren we niet echt voorbereid op wat we aantroffen. Een groot deel van de weg was een gravel road door de bossen.

039 Mountain Loop HighwayMountain Loop Highway


Stellers Gaai

De vogel in de boom is een Stellers Gaai. Deze prachtige vogel met kuif kom je in deze streken veel tegen. Doordat hij op een donkere plek zit kun je eigenlijk niet goed zien hoe hij er uitziet. Vandaar het plaatje van de vogel eronder dat van internet komt.

 Stellers GaaiBig Four

Big Four is een berg in de Cascade Range. In de sneeuw op de noordelijke helling ontstaan in de zomer ijsgrotten die je kunt bezoeken. Dat is echter niet zonder gevaar omdat er zo nu en dan een grot instort. We hebben dit niet gedaan omdat het al vrij laat was en we nog meer wilden doen op deze dag.

043 Big 4 picknickplaats044 Big 4 picknickplaatsBig Four Mountain


Twin Peaks en Snoqualmie Falls

Twin Peaks is een Amerikaanse televisieserie van David Lynch en Mark Frost uit het begin van de jaren 90. De serie speelt zich af in een denkbeeldig plaatsje aan de Canadese grens in de Amerikaanse staat Washington. Nadat de populaire scholiere Laura Palmer vermoord wordt aangetroffen, wordt FBI-agent Dale Cooper op pad gestuurd om de zaak te onderzoeken.

Hoewel Twin Peaks niet bestaat zijn er wel een aantal locaties in de staat Washington gebruikt in de serie. Ze zijn bijna allemaal in de buurt van Seattle en het zwaartepunt ligt rond Snoqualmie dat ten oosten van Seattle ligt.

De eerste plaats die we hebben bezocht zijn de Snoqualmie Falls. Een imposante waterval waarbij een hotel ligt. Beide zijn in de serie te zien. Links het beeld uit de serie, rechts de waterval op 14 juli 2010.

051 Snoqualmie FallsSnoqualmie Falls

Snoqualmie Falls is een 82 m hoge waterval in de Snoqualmie River. Het is niet alleen vanwege de Tv-serie en belangrijke toeristische attractie. De waterval trekt 1,5 miljoen bezoekers per jaar.De plaats waar het plaatsnaambord stond. De suggestie wordt gewekt dat je hier een dorp binnenrijdt. De plek waar het bord stond is echter ergens in 'the middle of nowhere'.

Plaatsnaam

Lang gezocht en toen we het uiteindelijk vonden bleek dat we er al een keer langsgereden waren. Het café van Twin Peaks. Aan de buitenkant duidelijk herkenbaar uit de serie. Bovendien hadden ze er Twin Peaks opgezet en een muurschildering aangebracht van de plaats met het plaatsnaambord. De binnenkant zag eruit als een derderangs snackbar.
Voor deze dag was dit onze laatste locatie van Twin Peaks. We zijn doorgereden naar Seattle waar we twee nachten zouden blijven. Twin Peaks Café

 Muurschildering

Een paar dagen later zouden we nog een paar locaties van de serie bezoeken. We hebben toen ook de plaats bezocht waar het lichaam van Laura Palmer werd gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten