zondag 11 juli 2010

Dag 4: Glacier National Park - Hidden Lake

Dikhoornschaap


Terwijl we op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum stonden te lunchen zagen we in de verte een dikhoornschaap. Vervolgens kwam het beest steeds dichterbij, stak de weg over en holde vlak voor ons langs door de sneeuw weg.

036 Bighorn038 Bighorn
 Dikhoornschaap


Roodborstlijster

Van deze vogelsoort hebben we veel exemplaren gezien tijdens de vakantie. Het is een algemeen voorkomende vogel zoals bij ons de merel. De naam American robin is een beetje verwarrend omdat robin in Engeland voor een roodborstje wordt gebruikt. De roodborstlijster is echter geen familie van het roodborstje. De roodborstlijster is bovendien veel groter dan een roodborstje. Deze vogel zat achter het bezoekerscentrum bij het begin van de Hidden Lake trail.

 
RoodborstlijsterHidden Lake Trail

De Hidden Lake Trail is een van de populairste wandelingen in het park. Ook wij hadden ons laten lokken door de beschrijving die we op internet vonden: Via een houten voetpad loop je door een weidegebied met veel wilde bloemen, door een sparrenwoud en over rotsranden. Na 2,5 kilometer bereik je een platform vanwaar je uitzicht hebt op Hidden Lake.Op 11 juli 2010 was de wandelroute open, maar van het houten wandelpad en de wilde bloemen hebben we niet veel gezien. Het geheel ging schuil onder een dik pak sneeuw. Men had palen in de sneeuw gestoken die aangaven hoe de route ongeveer liep. Alleen korte stukjes aan het begin en het einde van de route waren sneeuwvrij.

053 Hidden Lake Trail Hidden Lake Trail

Van het Hidden Lake was op deze plaats van de route nog niets te zien.


Grijze marmot

De grijze marmot komt voor in rotsachtige berggebieden in het westen van Noord-Amerika. Afhankelijk van de hoeveelheid voedsel leven ze in groepen of in kleine gezinnetjes. In dit geval ging het om twee volwassen exemplaren en een paar kleintjes. Door de vele sneeuw was er waarschijnlijk sprake van voedselschaarste.


 Grijze marmottenUitzicht bij de Hidden Lake Trail

De Hidden Lake Trail levert voortdurend prachtige vergezichten op. De horizontale streep op de tweede foto is de Going-to-the-Sun Road.


051 Hidden Lake Trail Hidden Lake Trail


Sneeuwgeiten

De kans dat je tijdens het lopen van de Hidden Lake Trail sneeuwgeiten tegenkomt is erg groot. De sneeuwgeit die verwant is aan de gems komt voor op de steile hellingen van de gebergten in Noord-Amerika. 's Zomers is de sneeuwgeit vaak te vinden boven de sneeuwgrens en dat was dan ook de plek waar we deze beesten tegenkwamen. In juli zijn ze in de rui en dat is op de tweede foto duidelijk te zien.

059 Sneeuwgeitje HLT079 Familie sneeuwgeitenSneeuwgeiten

Eerst zagen we een sneeuwgeit die alleen bij een paar struiken stond, daarna kwam een jong sneeuwgeitje over de sneeuw aanhollen.Bij het einde van de wandeling kwamen we een grotere groep sneeuwgeiten tegen. Eerst klommen ze over de rotsen, daarna liepen ze een stuk over het houten wandelpad.

Vlak voor het eind van de wandeling was een gedeelte dat bijna sneeuwvrij was en een klein meertje.

072 Hidden Lake Trail Meertje langs Hidden Lake trail

Hier liep ook weer een marmot rond.

 Marmot


Hidden Lake

Uiteindelijk kwamen we bij het uitzichtpunt terecht. Het platform was een van de weinige sneeuwvrije plekken op de route. Het meer was nog bijna helemaal bevroren.

086 Hidden Lake087 Hidden Lake089 Hidden Lake095 Hidden LakeHidden Lake

Nog een paar foto's van de terugweg naar het bezoekerscentrum. Bij de parkeerplaats was het inmiddels erg druk geworden. Elk plekje was bezet en veel auto's reden rondjes op zoek naar een vrije plaats. We waren blij dat we vroeg op pad waren gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten